💃🕺

Dancehall, Hiphop, Streetdance, House, Popping, Afro. Bara några av våra coola danskurser.

Vi har flera roliga, utmanade och häftiga danskurser med något för alla. Varje år har vi två terminer, en på våren och en på hösten där du kan lära dig något nytt. Här nedanför hittar du våra kurser och priser.

Våra danskurser.

Här hittar du våra aktuella kurser. Skynda dig att boka då vi har begränsat antal platser och kurserna brukar sälja slut snabbt.

Lär dig mer om våra olika kurser.

Dancehall

Med sköna steg och mycket känsla och energi är Dancehall en väldigt rolig dansstil där man får möjlighet att släppa loss! Dansstilen har många influenser så man dansar till en mix av karibiska rytmer, hiphop, jamaicans reggae och afro. Rörelserna är allt från hårda till mjuka så på denna klassen får du träna dynamik.

House

House föddes i Chicago och New York på houseklubbarna under 80-talet och  har influenser från bland annat afrikansk dans, stepp, capoeira och jazz. Man dansar till housemusik och det viktiga är att hitta rätt groove till musiken som även kallas jacking. En lekfull dans som uppmanar till freestyle.

Contemporary

Contemporary är en blandning av modern dans och olika street stilar. Dansstilen är uttrycksfull och känslosam. På dessa klasser tränar vi även mycket teknik från den moderna dansen som pirouetter, tonduer, pliéer och mycket mer.

Popping

I denna dansstilen tränar man på extrem kroppskontroll och att bemästra isolationer. Grunden i popping är en så kallad ”pop” som innebär att man spänner en muskel snabbt och sedan slappnar av igen. Rätt utfört ser detta nästan ut som om en elektrisk stöt far genom dansarens kropp. Stilen har många effekter så som waves, boogaloo, pop, slowmotion, ticking, isolations och slides.

Afro

Afro är en dansstil med influenser från den afrikanska kontinenten. En energifylld dans där känsla och glädje går i ett med dansen. Var redo att röra på höfterna och svettas ordentligt för här handlar det om känsla, höfter och framförallt – ren glädje!

Streetdance

Streetdance är en härlig blandning av de coola stilarna från världens alla gator och klubbar! Hos oss är det läraren som sätter sin prägel på klassen, och vi kan garantera är att det är högsta kvalitet.

Hiphop

Hiphop grundades under 70-talet I The Bronx,  New York och spred sig över världen under 80- och 90-talet. Hiphop är en bra dansstil att träna om man vill dansa många olika stilar då man lär sig mycket känsla och att använda grooves. Idag är hiphop populärare än någonsin och man dansar till allt från tunga beats till funk.

Breaking

Breaking brukar ofta kallas för breakdance och är en av de första hiphopstilarna. Dansen består av fyra olika element: Toprock, downrock, Power moves och freezes. Denna klassen är för alla som är 10 år och uppåt! Viktiga är att hitta rätt sväng till musiken. Salsa, stepp, jazz och afro är alla ingredienser i denna underbara soppa, men det är oftast inte så svårt att lära sig stegen. En lekfull dans som uppmanar till freestyle.

Freestyle

Freestyle är en klass för dig som vill testa att battla och utveckla dig själv som dansare och få träna på just det du behöver. Under klasserna kommer vi att träna på vad som är bra att tänka på/ regler när man battlar och vi kommer även att få olika tips på hur man får en bra stil på sin freestyle. Vi kommer blanda olika dansstilar/ låtar så det spelar ingen roll vilken stil du vill specialisera dig på eller utveckla, alla är välkomna!

CCC – COMMERCIAL CHOREOGRAPHY CLASS

Här fokuserar vi i första hand på den typen av dans som förekommer i musikvideor samt som bakgrundsdans till artister. I Commercial Choreography  jobbar vi med rytm, musikalitet och teknik. Det kommer att bli mycket show och vi lägger fokus på känslor och uttryck i koreografin!

Varukorg

loader