Kurser & dansstilar

 

Klicka här för schema VT19

 
 
INFORMATION
 
Nivåbeskrivning rekommendation:
 
NY/FS = Nybörjare/ fortsättning – du har dansat 0-3 terminer. Tempot på dansklassen är lugnt men det kan även förekomma en del lite svårare steg.
 
FS/AVC = Fortsättning/ avancerad – du har dansat i 3-5 terminer och förväntas ha viss kunskap inom den dansstil du anmäler till. Tempot är medelhögt.
 
AVC = Avancerad – du har dansat minst 5 terminer och förväntas ha mycket bra förkunskaper i den valda dansstilen. Tempot är högt och du bör klara ett högt inlärningstempo.Öppen = Blandad nivå som anpassas efter gruppen
 
Kursstart v. 5 uppehåll v. 7 & 16
Torsdag den 28/3 hålls vår årliga cykelmässa och dansen denna dag är flyttad till torsdag 18/4 (skärtorsdag) vanlig tid.

12 danstillfällen + genrep och avslutande dansshow v. 19
7-9 års klasser är 45 min långa, övriga 60 min.
Kursavgift faktureras och ska vara betald på förfallodagen för att behålla kursplats.
795,-/ kurs alt. Allebike Danskort 2 000,- (för dig som vill dansa 3 eller fler klasser/ vecka).

Anmälan är bindande och ej avanmäld kurs vid terminsstart debiteras.
Avgift återbetalas endast vid långvarig skada/ sjukdom mot läkarintyg.
 
För att hålla hög kvalité på undervisningen har vi åldersindelade dansklasser, vänligen respektera detta vid anmälan och det är födelseår som räknas. Vi har ej möjlighet att flytta upp yngre elever till högre åldersklass men dispens kan ges för äldre elev som vill flytta ner.

Vi vill göra er uppmärksamma på att vår dansshow och ibland även danslektioner filmas och fotas. Detta material kan komma att användas på vår hemsida eller vid annan marknadsföring.

Anmälan görs till dans@allebike.se vänligen ange namn, födelseår, adress, telefonnummer samt nummer på önskad kurs/ kurser.

 

 

DANCEHALL

Med sköna steg och mycket känsla och energi är Dancehall en väldigt rolig dansstil där man får möjlighet att släppa loss! Vi dansar till en mix av karibiska rytmer, street, jamaicans reggae och afro. Dans stilen inom dancehall är individuell och varje danssteg som utförs ser annorlunda ut från person till person.

STREETDANCE

Till streetdance brukar man räkna hiphopdanserna breaking, new Style, new school, krumping och clowning samt funkstyles som t. ex. locking, popping, boogaloo och whacking. Dancehall och house räknas numera också till streetdancebegreppet. Streetdance kan alltså sammanfattas som en go´ blandning av de coola stilarna från världens alla gator och klubbar!

HIPHOP

Hiphop är en bred term som rymmer allt från svänget i afrikansk dans till robotlika isolationer av kroppsdelar. Hos oss är det läraren som sätter sin prägel på klassen, och vi kan garantera är att det är högsta kvalitet.

HOUSE

House föddes i New York på houseklubbarna under 80-talet och  har influenser från bland annat afrikansk dans, stepp, capoeira och new style. Man dansar givetvis till Housemusik, och det viktiga är att hitta rätt sväng till musiken. Salsa, stepp, jazz och afro är alla ingredienser i denna underbara soppa, men det är oftast inte så svårt att lära sig stegen. En lekfull dans som uppmanar till freestyle.

POPPING

Popping är en illusionistisk streetdance-stil med rötterna i Kalifornien. Grunden i popping är en så kallad ”pop” som innebär att man spänner en muskel snabbt och sedan slappnar av igen. Rätt utfört ser detta nästan ut som om en elektrisk stöt far genom dansarens kropp. Många jämnför även popping med robotdans. Stilen har många effekter så som waves, boogaloo, pop, slowmotion, ticking, isolations och slides.

FREESTYLE

Freestyle är en klass för dig som vill testa att battla och utveckla dig själv som dansare och få träna på just det du behöver. Under klasserna kommer vi att träna på vad som är bra att tänka på/ regler när man battlar och vi kommer även att få olika tips på hur man får en bra stil på sin freestyle. Vi kommer blanda olika dansstilar/ låtar så det spelar ingen roll vilken stil du vill specialisera dig på eller utveckla, alla är välkomna!

AFRO

Afro är en dansstil med influenser från den afrikanska kontinenten. En energifylld dans där känsla och glädje går i ett med dansen. Var redo att röra på höfterna och svettas ordentligt för här handlar det om känsla, höfter och framförallt – ren glädje!

CCC – Commercial Choreography Class

Här fokuserar vi i första hand på den typen av dans som förekommer i musikvideor samt som bakgrundsdans till artister. I Commercial Choreography  jobbar vi med rytm, musikalitet och teknik. Det kommer att bli mycket show och vi lägger fokus på känslor och uttryck i koreografin!

MODERNT

Modern dans är en konstnärlig stil som bygger mycket på improvisation och golvkontakt. Vi får utlopp för vår kreativitet och till skillnad från den klassiska baletten, som är stram och hållen, och jazzdansen, som är rytmisk och showig, betonar de moderna dansformerna ett friare och mindre regelstyrt rörelsemönster.