Kurser & dansstilar

 

DANSSCHEMA HT19 HÄR

 
 
INFORMATION
 
Nivåbeskrivning rekommendation:
 
NY = Nybörjare – för dig som aldrig har dansat. Tempot på lektionerna är lugnt. 
 
NY/FS = Nybörjare/ fortsättning – du har dansat 0-3 terminer. Tempot på dansklassen är lugnt men det kan även förekomma en del lite svårare steg.
 
FS= Fortsättning– du har dansat i 3-5 terminer och förväntas ha viss kunskap inom den dansstil du anmäler till. Tempot är medelhögt.
 
AVC = Avancerad – du har dansat minst 5 terminer och förväntas ha mycket bra förkunskaper i den valda dansstilen. Tempot är högt och du bör klara ett högt inlärningstempo.
 
Öppen = Blandad nivå som anpassas efter gruppen
 
 
 
Kursstart v. 35 uppehåll v. 44

12 danstillfällen + genrep och avslutande dansshow v. 48
7-9 års klasser är 45 min långa, övriga 60 min.
Kursavgift faktureras och ska vara betald på förfallodagen för att behålla kursplats.
895,-/ kurs alt. Allebike Danskort 2 300,- (för dig som vill dansa 3 eller fler klasser/ vecka).

Anmälan är bindande och ej avanmäld kurs vid terminsstart debiteras.
Avgift återbetalas endast vid långvarig skada/ sjukdom mot läkarintyg.
 
För att hålla hög kvalité på undervisningen har vi åldersindelade dansklasser, vänligen respektera detta vid anmälan och det är födelseår som räknas. Vi har ej möjlighet att ge dispens att dansa i annan åldersgrupp än den du tillhör.

Vi vill göra er uppmärksamma på att vår dansshow och ibland även danslektioner filmas och fotas. Detta material kan komma att användas på vår hemsida eller vid annan marknadsföring.

Anmälan görs till dans@allebike.se vänligen ange namn, födelseår, adress, telefonnummer samt nummer på önskad kurs/ kurser.

 

DANCEHALL

Med sköna steg och mycket känsla och energi är Dancehall en väldigt rolig dansstil där man får möjlighet att släppa loss! Dansstilen har många influenser så man dansar till en mix av karibiska rytmer, hiphop, jamaicans reggae och afro. Rörelserna är allt från hårda till mjuka så på denna klassen får du träna dynamik. 
 

STREETDANCE

Streetdance är en härlig blandning av de coola stilarna från världens alla gator och klubbar! Hos oss är det läraren som sätter sin prägel på klassen, och vi kan garantera är att det är högsta kvalitet.

HIPHOP

Hiphop grundades under 70-talet I The Bronx,  New York och spred sig över världen under 80- och 90-talet. Hiphop är en bra dansstil att träna om man vill dansa många olika stilar då man lär sig mycket känsla och att använda grooves. Idag är hiphop populärare än någonsin och man dansar till allt från tunga beats till funk. 

HOUSE

House föddes i Chicago och New York på houseklubbarna under 80-talet och  har influenser från bland annat afrikansk dans, stepp, capoeira och jazz. Man dansar till housemusik och det viktiga är att hitta rätt groove till musiken som även kallas jacking. En lekfull dans som uppmanar till freestyle.

POPPING

I denna dansstilen tränar man på extrem kroppskontroll och att bemästra isolationer. Grunden i popping är en så kallad ”pop” som innebär att man spänner en muskel snabbt och sedan slappnar av igen. Rätt utfört ser detta nästan ut som om en elektrisk stöt far genom dansarens kropp. Stilen har många effekter så som waves, boogaloo, pop, slowmotion, ticking, isolations och slides.

CONTEMPORARY

Contemporary är en blandning av modern dans och olika street stilar. Dansstilen är uttrycksfull och känslosam. På dessa klasser tränar vi även mycket teknik från den moderna dansen som pirouetter, tonduer, pliéer och mycket mer.

 

BREAKING

Breaking brukar ofta kallas för breakdance och är en av de första hiphopstilarna. Dansen består av fyra olika element: Toprock, downrock, Power moves och freezes. Denna klassen är för alla som är 10 år och uppåt!
viktiga är att hitta rätt sväng till musiken. Salsa, stepp, jazz och afro är alla ingredienser i denna underbara soppa, men det är oftast inte så svårt att lära sig stegen. En lekfull dans som uppmanar till freestyle.

FREESTYLE

Freestyle är en klass för dig som vill testa att battla och utveckla dig själv som dansare och få träna på just det du behöver. Under klasserna kommer vi att träna på vad som är bra att tänka på/ regler när man battlar och vi kommer även att få olika tips på hur man får en bra stil på sin freestyle. Vi kommer blanda olika dansstilar/ låtar så det spelar ingen roll vilken stil du vill specialisera dig på eller utveckla, alla är välkomna!

AFRO

Afro är en dansstil med influenser från den afrikanska kontinenten. En energifylld dans där känsla och glädje går i ett med dansen. Var redo att röra på höfterna och svettas ordentligt för här handlar det om känsla, höfter och framförallt – ren glädje!

CCC – COMMERCIAL CHOREOGRAPHY CLASS

Här fokuserar vi i första hand på den typen av dans som förekommer i musikvideor samt som bakgrundsdans till artister. I Commercial Choreography  jobbar vi med rytm, musikalitet och teknik. Det kommer att bli mycket show och vi lägger fokus på känslor och uttryck i koreografin!